Moduli elektro-dejonizues për eliminimin evazhdueshëm të kripërave të përshkuesit në Osmozën Inverse, është një pajisje e mbrojtur e fortë dhe e projektuar me kujdes. Ajo përmban një seri membranash speciale jono-selektive që krijojnë përqëndrim të ndryshueshëm dhe dhoma për eliminimin e kripës të mbushura me rezinë me shtretër për shkëmbim jonesh. Dy elektroda të vecanta përdoren për të krijuar një fushe elektrike DC rreth dhomave.